Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ Προς τον Πρόεεδρο Ν.Π.Δ.Δ. ΜΗΚΩΝΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ»
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ «ΣΟΦΙΑ ΣΠΟΥΛΟΥ»
ΠΡΟΣ: Τον κ. Πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. «ΜΗΚΩΝΗ»
Κοινοποίηση: - κ. Δήμαρχο Σικυωνίων
- κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου
- Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Κύριε Πρόεδρε,

Στο Δ.Σ. της «ΜΗΚΩΝΗΣ», που πραγματοποιήθηκε την 25η Φεβρουαρίου 2013, συζητήθηκε εκτενώς η πρόταση των συλλόγων πολιτισμού «ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ», «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΤΙΤΑΝΗΣ», «ΝΕΦΕΛΗ», «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΩΝ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ», «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΟΥΛΙΟΥ» και «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΟΥΛΚΙΟΥ» για την πραγματοποίηση της πρώτης διασυλλογικής μουσικοθεατρικής παράστασης «Ρεμπέτικο» του Κώστα Φέρρη. Έγινε αναλυτικά η παρουσίαση από τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου «ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ» τονίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη για άμεση λήψη απόφασης από το συμβούλιό σας, δεδομένων των αυξημένων απαιτήσεων της συγκεκριμένης παραγωγής. Σας εκθέσαμε επίσης αναλυτικά την άμεση ανταπόκριση και αμέριστη συμπαράσταση όλων των συλλόγων που αναφέρθηκαν παραπάνω, έπειτα από αποφάσεις των συλλογικών οργάνων τους.

Παρουσία των μελών του Δ.Σ.της «ΜΗΚΩΝΗΣ» και των μελών του Δ.Σ. του «ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ» δεσμευτήκατε εσείς προσωπικά, ζητώντας χρόνο προκειμένου να εξετάσετε και άλλες προτάσεις, να συγκαλέσετε το Δ.Σ. της «ΜΗΚΩΝΗΣ» εντός μίας εβδομάδας και να μας δώσετε μία οριστική απάντηση, δεδομένου ότι φάνηκε να κατανοείτε την ανάγκη άμεσης λήψης απόφασης από το συμβούλιό σας.

Παρά τη δέσμευσή σας, ο χρόνος που παρήλθε από το συμβούλιο της 25ης Φεβρουαρίου 2013 ξεπέρασε κατά πολύ την μία εβδομάδα (το επόμενο συμβούλιο ορίστηκε για την 6η Απριλίου 2013 – 40 μέρες!!!), με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος και να καθίσταται πλέον αδύνατη η προετοιμασία της συγκεκριμένης παραγωγής.

Θα συμφωνήσουμε, εδώ, με τη διαπίστωση του κ. Βυτινιώτη, μέλους του Δ.Σ. της «ΜΗΚΩΝΗΣ», ότι ο έγκαιρος προγραμματισμός των πολιτιστικών εκδηλώσεων αποτελεί επιτακτική ανάγκη προκειμένου να διασφαλίζεται κάθε φορά η άρτια οργάνωση και ποιότητά τους.

Κατόπιν όλων των παραπάνω, εκφράζουμε τη δυσαρέσκειά μας για τη μη έγκαιρη σύγκληση του Δ.Σ. της «ΜΗΚΩΝΗΣ» και δηλώνουμε ότι ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ την πρόταση των παραπάνω συλλόγων για το «Ρεμπέτικο» του Κώστα Φέρρη.

Είναι τουλάχιστον λυπηρό να αγνοούνται επιδεικτικά προτάσεις συλλόγων πολιτισμού του Δήμου μας, με συνεχή παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας, οι οποίοι ΔΕΝ έχουν εμπορική δραστηριότητα και στηρίζονται στην εθελοντική και μόνο διάθεση και προσφορά των εκατοντάδων μελών τους.

Παρακαλούμε να αναγνωσθεί η επιστολή στα μέλη του Δ.Σ. της ΜΗΚΩΝΗΣ και να καταχωρηθεί στα πρακτικά, αφού η ημέρα και ώρα που επιλέχθηκε να πραγματοποιηθεί το συγκεκριμένο Δ.Σ. που θα απαντούσε στην πρότασή μας συμπίπτει χρονικά με την πρεμιέρα μίας ακόμα καλλιτεχνικής δράσης μας, που αναδεικνύει τον ανθρώπινο πολιτιστικό πλούτο της περιοχής μας, την αδιάλειπτη εθελοντική προσφορά και την, παρά τις αντιξοότητες, διάθεσή μας για δημιουργία, καθιστώντας έτσι αδύνατη την παρουσία μας στο συμβούλιό σας.



Σας ευχαριστούμε

Οι πρόεδροι των Δ.Σ. των Συλλόγων

«ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ»

«ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΤΙΤΑΝΗΣ»

«ΝΕΦΕΛΗ»

«ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΩΝ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ»

«ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»

«ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΟΥΛΙΟΥ»

«ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΟΥΛΚΙΟΥ»